Referenties

In de loop der jaren is er een vertrouwensband ontstaan waardoor wij met allerlei vraagstukken bij haar terecht kunnen. Zowel op het gebied van vraagstukken rondom de kinderen als wel privé Fenna geeft door haar manier van coachen ons de ruimte om de oplossing bij ons zelf te vinden.
Tijdens één van de sessie werd het netwerk om ons heen besproken. En kwamen wij er samen met Fenna achter dat wij het belangrijk als gezinshuis vinden om het netwerk meer in hun kracht te zetten. Samen met Fenna is toen afgesproken dat ze een ochtend bij ons in de tuin met ons netwerk en natuurlijk wij aan de slag zou gaan.

Al vanaf het starten van ons gezinshuis worden wij gecoacht door Fenna,
In de loop der jaren is er een vertrouwensband ontstaan waardoor wij met allerlei vraagstukken bij haar terecht kunnen. Zowel op het gebied van vraagstukken rondom de kinderen als wel privé Fenna geeft door haar manier van coachen ons de ruimte om de oplossing bij ons zelf te vinden.

Na een ochtend coaching komen we dan op mooie nieuwe inzichten waar wij dan weer mee verder kunnen. Ook bezoeken we regelmatig tijdens een coaching sessie de tuin van Fenna. Door de sessie af te wisselen (bij ons thuis en in de tuin) is er een mooie wisselende manier van coachen ontstaan en het is altijd bijzonder om te merken wat het coachen in de tuin voor inzichten geeft.
Blijkbaar is tijdens een sessie en het vooral voelen en aarden in de tuin een manier die voor ons als partners werkt. Hoe mooi is het om te merken dat de verschillende plekken in de tuin een ander gevoel geeft. En dat wij op dat gevoel mogen vertrouwen.

Tijdens één van de sessie werd het netwerk om ons heen besproken. En kwamen wij er samen met Fenna achter dat wij het belangrijk als gezinshuis vinden om het netwerk meer in hun kracht te zetten. Samen met Fenna is toen afgesproken dat ze een ochtend bij ons in de tuin met ons netwerk en natuurlijk wij aan de slag zou gaan. Fenna noemt het liefdevol het Knuzzsysteem.

Tijdens deze ochtend wisten wij net zoals het netwerk niet wat we gingen doen en waren wij dan ook allemaal best gespannen, wat staat ons allemaal te wachten. Na een kopkoffie opende Fenna de ochtend met een creatieve manier van voorstellen. Iedereen moest zo gaan zitten dat ze de buurman rechts van hem of haar kende (dat zorgde voor een gezellig geschuif aan de tafel). De opdracht was teken de buurvrouw/ buurman rechts van je. Dit leverde al meteen hilarische tekeningen op. Aan de hand van deze tekeningen mocht je dan de buurman/ buurvrouw voorstellen.

Meteen was het ijs gebroken en kwamen er prachtige verhalen los over wie iemand is, hoe ze in het leven staan maar ook met welke kinderen ze van gezinshuis Knuzz een band hebben.
Daarna mochten Emiel en Ik de tekeningen aan paaltjes plakken die Fenna had mee genomen.
Deze mochten we zo plaatsen zoals wij iedereen zagen staan binnen ons netwerk.
Fenna leidde het gesprek met mooi vragen zoals: hoe voelt het als je de paaltjes zo ziet staan? Hoe zou je het graag willen zien?

Voor vooral José een emotioneel moment; het echt zien hoeveel warme, bijzondere mensen er om ons heen staan. Daarna mocht het netwerk hun eigen paaltjes op een plek zetten waar ze vinden dat ze staan binnen gezinshuis Knuzz. En ook daar kwamen mooie gesprekken op gang.
Als laatste mochten we de kinderen (aan de hand van voorwerpen die ons deden denken aan de kinderen ) op de juiste plek leggen. Een mooie manier om te zien hoe de kinderen binnen ons gezinshuis een veilig netwerk naast ons om zich heen hebben.

Als afsluiting mocht iedereen benoemen hoe ze de ochtend hadden ervaren en wat ze graag in de toekomst nog zouden willen rondom gezinshuis Knuzz.
Het systeem kwam met prachtige opmerkingen: een bijzondere ochtend, een mooie manier van kijken naar de kinderen, kostbare ervaring. Respectvolle ochtend.
Ook werd het duidelijk dat ons netwerk meer met elkaar op wil trekken, zodat ze ook voor elkaar een steunpunt kunnen zijn. Er is inmiddels een app groep aangemaakt met iedereen van het netwerk daarin. En dat er naast verdieping in bepaalde onderwerpen er behoefte is aan 1 op 1 gesprekken rondom de kinderen maar ook dat er behoefte is aan leuke momenten om elkaar te ontmoeten (zoals een x met elkaar uit eten gaan).

Kortom voor ons als gezinshuis Knuzz een enorm waardevolle ochtend die ons mooie inzichten heeft gegeven en wij gaan zeker met de punten die deze ochtend zijn benoemd aan de slag.


22 October 2018 |
Emiel en José Arkink, Gezinshuis Knuzz
TERUG